top of page

Een nieuwe mandarijnentijd

Een nieuwe mandarijnentijd

Gisteren mocht ik de griepprik halen. Nog voor de deur van de huisartsenpraktijk krijg ik, van een al op leeftijd zijnde man, een mandarijntje in mijn hand gedrukt. Ik grinnik en zeg: ‘dank u, volgens mij krijg ik er straks ook één’. Binnen vormt zich al een rij en ik sluit aan. Eenmaal aan de beurt is de prik zo gezet. Mijn blouse daarentegen gaat weer minder snel aan. Dit omdat ik mijn blouse met mandarijn in mijn hand probeer aan te trekken en de mandarijn in mijn mouw blijft steken. Omdat het er wat stuntelig uitziet vraag een oudere vrouw wat ik allemaal aan het doen ben. Ze zit het tafereel rustig vanuit haar stoel te aanschouwen. Ik probeer ondertussen mijn hoofd weer door mijn blouse heen te krijgen en antwoord dat ik erg goed ben in een mandarijn uit de mouw toveren. Door mijn assistente Maureen lukt het uiteindelijk. Al lachend loop ik samen met mijn dochter de praktijk weer uit.

Met mijn 38 jaar heb ik de gemiddelde leeftijd onder de genodigden van de griepprik dit jaar weer naar beneden gehaald. Maar dat ben ik inmiddels gewend😉. Toch hoop ik ooit zelf op de stoel van de oudere vrouw te mogen zitten om toe te kijken hoe iemand anders de mandarijn uit de mouw tovert. Ik kijk er nu al naar uit!😂 Op naar een nieuwe mandarijnentijd👍🏻🍀

www.sylviabastiaan.com

bottom of page