top of page

Wie ik ben;

Ik ben Sylvia Bastiaan, schrijfster van het boek Kanker! Ik heb er mijn buik vol van! In mijn boek beschrijf ik mijn eigen ziekteperiode en benoem ik wat van essentieel belang is om als werkgever en werknemer tijdens de verzuimperiode bij elkaar betrokken te blijven. Daarbij speciaal aandacht voor de taak van de HR professional binnen bedrijven en organisaties in het hoofdstuk "De meerwaarde van Human Resources Management bij verzuim door kanker". Door het delen van mijn verhaal en het geven van lezingen en boekpresentaties zet ik me in om werkgevers en werknemers meer inzicht te geven omtrent Werk & Kanker.

 

De keuze om mijn ervaringsverhaal met Werk & Kanker te combineren komt voort uit mijn werk als HR adviseur. Als je ziek bent is alles relatief, maar als je iets doet wat je erg leuk vindt geeft dat ook energie. Ik vond mijn werk altijd leuk om te doen. Het was onderdeel van wie ik was. Ik vond het ondenkbaar dat ik al op 34 jarige leeftijd moest stoppen met werken en dat het leven vanaf dat moment alleen in teken stond van de ziekte Kanker. Omdat de ziekte mij wel fysiek beperkte voelde ik me mentaal gevangen in mijn lichaam vandaar dat ik ben gaan schrijven.

Door mijn ervaringen als HR adviseur kende ik de wet- en regelgeving omtrent verzuim, maar door mijn eigen verzuimperiode kwam ik erachter dat alleen het volgen van deze wet- en regelgeving niet voldoende is om een zieke werknemer in zijn/haar kracht terug te plaatsen in de maatschappij. Laat staan op een juiste manier te begeleiden terug naar werk. Ik was verbaasd over de begeleiding die ik kreeg om daadwerkelijk weer terug te keren naar de werkende maatschappij. Zoveel instanties en zo weinig synergy. Dat moet beter kunnen!

Naast de liefde voor schrijven en het HRM vak (Human Resource Management) gaat uiteraard mijn grootste liefde uit naar mijn prachtige gezin. Ik ben in 2002 getrouwd met Marco en onze liefde is bekroond met twee dochters Maureen (2005) en Sienna (2007). Een bewuste keuze om op jonge leeftijd moeder te worden en daar ben ik heel erg dankbaar zeker omdat de ziekte Pseudomyxoma Peritonei, een zeer zeldzame vorm van buikvlieskanker al op 34 jarige leeftijd werd ontdekt. Na een operatie van maar liefst 17 uur werd duidelijk hoeveel schade de kanker had aangericht. Maar liefst 20 kilo aan kanker en organen heeft de chirurg moeten verwijderen waaronder mijn eierstokken en baarmoeder. Des te meer ben ik zo ontzettend dankbaar dat mijn meiden al vroeg in mijn leven zijn gekomen. 

Verder ben ik het leven veel meer gaan waarderen door mijn ziekte. De kleine dingen in het leven zijn zichtbaar geworden. Zo kan ik volop genieten van mijn gezin, familie en lieve vrienden om me heen. Mijn huis is waar ik me altijd op me gemak voel en waar de beste ideeën tot leven komen.

Liefs Sylvia

bottom of page